marți, 10 aprilie 2012

Învăţăturile Episcopului Siluan (V) Despre raportul cu Biserica Catolică din Italia şi ...

Învăţăturile Episcopului Siluan (V) Despre raportul cu Biserica Catolică din Italia şi ...:
Publicăm a V-a parte a interviului realizat cu P.S. Episcop Siluan.
Unde se pot înscrie voluntari românii care doresc să sprijine românii aflaţi în dificultate(cei care nu au unde locui, cerşetorii, cei aflaţi în detenţie)?
«Prin intermediul preoţilor din parohiile pe care aceste persoane le frecventează, se organizează aceste voluntariate. Începând cu Postul Crăciunului s-a mers la Tiburtina, la Anagnina, la Termini şi în alte locuri unde se află fraţi de ai noştri în dificultate şi li s-au dus pacheţele de mâncare, bucate care au fost pregătite pentru pomenirea celor adormiţi, deoarece îi îndemnăm pe cei care fac pomană să o facă celor săraci, la cei ce cu adevărat au nevoie.
La parohii pot afla unde se fac vizite la spitale, clinici sau la închisori, la acestea din urmă necesitând un permis special. Important este ca omul să dorească să facă bine în jurul lui şi Dumnezeu îi ajută. Aş mai adăuga ceva: noi acordăm peste 180 de burse pentru unul dintre copiii familiilor numeroase, pe numele lui punem această bursă, însă noi nu dăm banii copilului, ci se foloseşte bursa respectivă am început cu 50 de euro şi uneori le-am împărţit în două pentru a

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu