sâmbătă, 21 iulie 2012

Arsenie Papacioc, duhovnicul de la malul mării

Arsenie Papacioc, duhovnicul de la malul mării: S-a împlinit un an de când părintele Arsenie Papacioc, călugărul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, considerat unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai României, s-a mutat în rai. Enoriaşii însă nu l-au uitat şi s-au...

Fotografii cu noile lucrari

Fotografii cu noile lucrari:









































In zilele care urmeaza vom termina lumanararul si cladirea pentru centrala care va fi si clopotnita.apoi vom suda si plasele la gard. 



vineri, 20 iulie 2012

Curs de bătut toaca pentru copiii români din Italia

Curs de bătut toaca pentru copiii români din Italia:

În perioada 16-28 iulie 2012, copiii români din protoieria Emilia Romagna s-au putut înscrie la o tabără de creaţie şi educaţie religiosă, organizată la Calvigi Granaglione.
Printre activităţile propuse tinerilor se numără, alături de excursii şi drumeţii, şi lecţii despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti. 
Copiii pot învăţa cântece religioase şi patriotice, sau pot asista la un curs mai puţin obişnuit, cum ar fi cel de bătut toaca. În România există chiar un festival- În cântec de toacă", unde zeci de tineri se întrec în bătutul toacei.
În cultul Bisericii Ortodoxe, toaca este folosită pentru a anunţa omul de trecerea de la timpul cotidian, în care este preocupat de grijile vieţii de pe pământ, la timpul liturgic, în care omul este chemat ca prin lepădarea de grija cea lumească şi prin rugăciune să se înalţe cu sufletul către Creatorul lui şi să preguste încă din această viaţă din bucuria, pacea şi iubirea trăită în comuniune cu Preasfânta Treime în veşnicie, în Împărăţia lui Dumnezeu. Toaca a fost folosită încă din primele secole creştine, înainte ca în cultul Bisericii să fie introduse şi clopotele.
Tabăra de la Calvigi se desfăşoară în două serii, una în perioada 16 – 21 iulie
Citeşte mai mult...

joi, 19 iulie 2012

Victor Mircea , noul ambasador al României în Italia

Victor Mircea , noul ambasador al României în Italia:
Noul ambasador al României la Roma va fi Victor Mircea, diplomat de carieră şi fost ambasador în Algeria, au declarat surse de la Bucureşti pentru Gazeta Românească.
Trimiterea lui Victor Mircea în Italia, în locul lăsat vacant de Răzvan Rusu ar putea fi oficializată în următoarele zile. Numirea noului ambasador la Roma survine la capătul unui conflict instituţional între preşedintele suspendat Traian Băsescu, şi noul ministrul de externe Andrei Marga.

Ambasadoarea propusă pentru Italia a picat examenul în Parlament

Traian Băsescu o propusese deja pentru aceeaşi funcţie pe Dana Manuela Constantinescu, actual ambasador în Slovenia. Însă, pe 26 iunie, Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului au respins propunerea preşedintelui. Ulterior, potrivit premierului Ponta, Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ar fi fost anunţat de către Administraţia Prezidenţială că va fi suspendat dacă nu trimite toate documentele aferente numirii unor ambasadori, în special a celui propus pentru Roma. Prin urmare, Marga a acceptat să semneze documentele pentru ambasadoarea din Italia.

Noul ambasador român din Italia îi pune în pericol scaunul lui Marga

Dar, odată cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, chestiunea a ajuns din nou pe masa ministrului de Externe, care a promis, duminică, 15

Citeşte mai mult...

Patriarhia îndeamnă ierarhii, clericii şi credincioşii să se roage pentru ploi liniştite

Patriarhia îndeamnă ierarhii, clericii şi credincioşii să se roage pentru ploi liniştite: Patriarhia Română îndeamnă ierarhii, clericii şi credincioşii ortodocşi să se roage pentru ploi liniştite, în această perioadă în care seceta afectează grav culturile agricole.





Convorbiri între trei Mari Duhovnici: Părintele Justin Pârvu, Părintele Crăciun Oprea și Părintele Ioan Sabău

Convorbiri între trei Mari Duhovnici: Părintele Justin Pârvu, Părintele Crăciun Oprea și Părintele Ioan Sabău: Părintele Crăciun: Cum îi putem păzi pe cei din lume de ispitele de gând?
Părintele Justin: Astea-s mai ascuţite.
Părintele Crăciun: Mai ales că unii dintre...

Moaştele Sfântului Nectarie, la hramul Mănăstirii Eşanca

Moaştele Sfântului Nectarie, la hramul Mănăstirii Eşanca: În calendarul Bisericii Ortodoxe Române este sărbătorită astăzi, 19 iulie 2012, Aflarea moaştelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov. Mănăstirea Eşanca din judeţul Botoşani îşi serbează hramul. Cu acest prilej, miercuri seara a fost adusă racla în care se...

miercuri, 11 iulie 2012

De ce se retrage mitropolitul Corneanu.

De ce se retrage mitropolitul Corneanu.: Una dintre cele mai controversate si, in acelasi timp, una dintre cele mai iubite personalitati ale Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Nicolae Corneanu, a decis sa se retraga din scaunul arhieresc si sa se indrepte, cel mai probabil, spre o manastire.

IPS Nicolae este mitropolit al Banatului si arhiepiscop al Timisoarei din anul 1962. Potrivit Dictionarului Teologilor Romani, IPS Nicolae Corneanu este unul dintre cei mai de seama ecumenisti ai vremurilor noastre, iar, potrivit istoricului Ioan ...

joi, 5 iulie 2012

Resfinţirea bisericii parohiei Mihălăşeni, Protopopiatul Săveni

Resfinţirea bisericii parohiei Mihălăşeni, Protopopiatul Săveni: Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, va resfinţi duminică, 8 iulie, Biserica "Sfânta Parascheva" din parohia Mihălăşeni, Protopopiatul Săveni.
Lăcaşul de închinăciune, care...

luni, 2 iulie 2012

Lansarea saitului oficial al Parohiei Satu Nou

Lansarea saitului oficial al Parohiei Satu Nou:
Luni, 2 iulie 2012, a fost lansat saitul oficial al Parohiei "Nasterea Maicii Domnului" Satu Nou Dorohoi: http://satunou.iasi.mmb.ro/  .

Saitul, componentă a unui proiect mult mai amplu dezvoltat de Sectorul Cultural şi Comunicaţii Media al Arhipiscopiei Iaşilor prin Doxologia Media, se doreşte a fi o imagine fidelă şi în timp real a vieţii parohiale, o sursă de informare, de conservare a valorilor locale, dar şi un mod de socializare. Astfel, în structura acestuia se vor regăsi ştiri şi informaţii de interes, monografii, imagini, calendarul zilei, rugăciuni, acatiste etc.



De asemenea, puteţi asculta zilnic programele şi slujbele transmise de Radio Doxologia. În plus ne puteţi trimite oricând întrebările, comentariile şi sugestiile dumneavoastră, completând formularul de contact.
„Rețeaua de saituri pentru parohii şi mănăstiri” urmărește atât crearea unui set de saituri care să corespundă nevoilor de comunicare ale parohiilor, cât și interconectarea acestora într-o structură de tip „rețea de socializare”. În acest mod, rețeaua va avea un plus de dinamism și va oferi o imagine „în timp real” a vieții parohiale din Arhiepiscopia Iașilor. În plus, saiturile oferite parohiilor au titlu gratuit și nu presupun costuri anuale de mentenanță, fiind întreținute și dezvoltate de Doxologia Media.
Proiectul „Rețeaua de saituri pentru parohii și mănăstiri” a fost demarat în toamna anului 2011 cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și vizează dezvoltarea în primă fază a unei rețele de saituri interconectate dedicate parohiilor din Arhiepiscopia Iaşilor, apoi dezvoltarea unei alte reţele pentru mănăstiri, cele două fiind, la final, de asemenea, interconectate. La final, reţeaua va cuprinde peste 1300 de saituri.